Toată lumea spune despre justiţie că este coruptă....... Noi muncim în sistem şi nu suntem corupţi.......(cel puţin nu încă)

marți, 23 decembrie 2008

Ministrul cameleon


De ce ne interesează cine e ministru al justiţiei ? Pentru că se presupune că persoana ce ocupă respectivul fotoliu are posibilitatea şi puterea de a ne ajuta atât în privinţa salarizării cât şi în ceea ce priveşte legislaţia referitoare la activitatea noastră.
Până la alegerile din 30 noiembrie aveam ca ministru un reprezentant al PNL în persoana domnului Cătălin Marian Predoiu. În timpul mandatului său a reuşit performanţa să nu îl intereseze personalul din instanţe şi parchete, doar apărea la TV să afirme ce salarii imense au magistraţii. Despre noi ? Linişte deplină.
Realizările domniei sale vizează o categorie de personal ce nu munceşte în cadrul instituţiei conduse de domnia sa, respectiv avocaţii. De ce ? Pentru că profesia sa este de ... avocat.
Să fim precişi şi să exemplificăm :
1. a majorat onorariile din oficiu în materie penală cu peste 150% (profesorii sunt în stare să blocheze anul şcolar pentru o majorare de doar 50%, noi avem hotărâri judecătoreşti privitoare la restanţe salariale neachitate, etc. Pentru noi nu sunt fonduri - mai bine zis nu mai sunt că doar nu trebuie ca avocaţii să-şi schimbe meleul cu vreun Logan)
2. a alocat fonduri imense pentru ,,asistenţă gratuită în materie civilă" (sumele se strâng într-un fond special pentru a fi plătiţi avocaţii ce vor asigura acest tip de asistenţă)
3. a promovat o ordonanţă de modificare a Legii avocaţilor (se poate intra în breslă numai cu examen, nu poate exista decât un singur barou, etc)
La momentul la care şi-a făcut bilanţul ...printre altele menţionează că Legea salarizării personalului din justiţie ce trebuia promulgată în noiembrie o lasă în sarcina noului ministru, el nefiind capabil.
A venit şi ziua votului : am mers să votez (nu spun cu cine ci doar că am votat un alt partid decât cel din care făcea parte domnul Predoiu) Am sperat că votul meu îmi va aduce un alt partid la conducere şi binenţeles un alt ministru.
Nu mai contează cu cine am votat, cert e că respectivul partid a ajuns (nu singur) sa formeze un nou guvern. Fericire mare : am câştigat ! Deja îmi imaginam un alt ministru - independent chiar !
Într-o seară neagră mă uit la ştiri : apare BOC şi POC ! - noul ministru (independent binenţeles) este domnul Cătălin Marian Predoiu !!!! O.K. am un sentiment de deja-vu, mă gândesc că am probleme cu vederea şi auzul, caut alt post de ştiri : noul ministru este domnul Cătălin Marian Predoiu !
Repede mă reped la buletin : a! este explicabil - sunt cetăţean român !
Pentru că nici în ţările bananiere două partide ce sunt la guvernare şi se luptă pentru fiecare funcţie posibilă nu pun la conducerea unui minister o persoană membru al unui partid din opoziţie.
Liderii PD-L şi PSD+PC dau declaraţii presei : Predoiu este suprema persoană ce poate ocupa o astfel de funcţie, va demisiona din PNL, o să facă şi o să dreagă.
Da de unde ! Predoiu se autosuspendă din calitatea de membru PNL, deci nu a demisionat.
Apare la TV cu acelaşi zâmbet protocolar, trece de comisii, trece de plen. Ultima speranţă stă în Traian. Da de unde...
Aşa că începând de azi avem un nou ministru !
Se întrevăd nori negrii în justiţia română.
Speranţa a murit....
Să vă urez sărbători fericite ?

Niciun comentariu: